«

Bu yazıda neler var?

  • 1 En Kullanışlı 10 Kamp Ekipmanı
    • 1.1 1-Sırt Çantası
    • 1.2 2-Kamp Çadırı
    • 1.3 3-Kamp Matı
    • 1.4 4-Uyku Tulumu
    • 1.5 5-Kamp Mutfağı Malzemeleri
    • 1.6 6-Kamp Ocağı
    • 1.7 7-Tencere
    • 1.8 8-Çaydanlık
    • 1.9 9-Kafa Lambası
    • 1.10 10-Temizlik Malzemeleri

 

En Kullanışlı 10 Kamp Ekipmanı

Kamp yapmak birçok kişi bir tutku halinde yaptıkları bir eğlence gibidir. Kamp yapmak ise doğa ile baş başa olabilmek güzel ve sağlıklı vakit geçirebilmek için en güzel aktivitelerden biridir kuşkusuz. İsterseniz arkadaşlarınızla isterseniz ailenizle ya da isterseniz tek başınıza bile yapabilirsiniz. Tabi kamp yaparken de bazı ekipmanlara ihtiyacınız olacak. Eksiksiz ve kaliteli malzemelerle kamp yapmak istiyorsanız eğer malzeme seçiminde çok dikkatli olmanız gerekiyor. Günümüzde artık bu şekilde kaliteli kamp malzemelerine ulaşabileceğiniz birçok outdoor mağazalar bulunuyor.

Kamp malzemelerinde kaliteli seçimler yapmanız hem daha eğlenceli vakit geçirmenizi sağlar hem de sağlığınızı da korur. Mesela daha soğuk aylarda kamp yapacaksanız eğer üst giyiminizi sizi soğuktan koruyacak kaliteli bir şey seçmenizde yarar vardır.

Ayrıca temel gereksinimlerinizi karşılayabilecek belki daha az hacimli veya daha az ağırlığa sahip olan ürünleri seçmeniz kamp yapmanızı kolaylaştırır. Dolayısıyla kamp ekipmanlarını seçerken en kullanışlı kamp ekipmanları olacak şeklinde tercih yapmanız daha doğru olur. Şimdi ise en kullanışlı kamp ekipmanları nelerdir kısaca sıralayalım.

 

1-Sırt Çantası

En kullanışlı kamp ekipmanları arasında ilk sırayı kuşkusuz kaliteli bir sırt çantası yer alır. Kamp yaparken yanınıza alacağınız malzemelerini seçerken sırt çantanıza sığması ve size ağırlık yapmamasına göre seçmelisiniz. Sırt çantanızı seçerken kaliteli ve sağlam olmasına özen gösterin. Uzun mesafeler sırt çantanızla yürüyebileceğinizi düşünürsek eğer sırt çantasının omuz ve sırtınızı yormayacak özelliklerde olmasına da özen göstermeniz gerekiyor. Ayrıca sırt çantanızın hacmini çok fazla olmayacak şekilde hatta düşük hacimli bir çanta olarak seçerseniz yanınıza daha az malzeme alacağınızdan yükünüz daha ağır olur.

2-Kamp Çadırı

Sırt çantasından sonra kamp ekipmanları arasında dikkatli seçim yapmanız gereken bir diğeri ise kamp çadırıdır. Kamp çadırı seçerken hem yükte hafif hem de rüzgara yağmura dayanıklı bir yapıya sahip olmasına dikkat etmeniz gerekiyor. Çünkü herhangi bir yağmur yağması durumunda sizi yağmur suyundan koruması gerekiyor.

3-Kamp Matı

Sonbahar, yaz ve ilkbahar aylarında kamp yapmayı planlıyorsanız ince bir kamp matı işinize yarayacaktır. Ancak kış aylarında kamp yapmayı düşünüyorsanız eğer bu durumda daha kalın sizi soğuktan koruyacak, ısı kabınızı minimum yapabilen matları tercih edebilirsiniz.

4-Uyku Tulumu

Gece uyurken kullanacağınız uyku tulumunuz seçerken yine hangi mevsimde kullanacağınıza göre seçim yapmanız gerekiyor. Sıcak bir uyku uyumak için uyku tulumunun kalitesine maksimum özen göstermeniz gerekiyor.

5-Kamp Mutfağı Malzemeleri

Mutfak malzemelerini seçerken çok hafif olmasına ve çok az yer kaplamasına özen göstermek gerekiyor. Bu malzemeler ise genel olarak bardak, çatal-kaşık ve tabak olarak sıralayabiliriz.

6-Kamp Ocağı

Kamp esnasında yemek pişirebilmek için ağırlık açısından hafif kullanımı pratik olan kapm ocaklarını tercih etmenizi öneririz.

7-Tencere

Tencerede yine kamp sırasında oldukça ihtiyacınız olacak basit bir malzeme. Yapı olarak sağlıklı bir malzeme ama ağırlık olarak hafif bir tencere seçmelisiniz.

8-Çaydanlık

Yemeğinizi yedikten sonra doğaya karşı keyif yapmak isterseniz yanınıza hafif bir çaydanlık alabilirsiniz.

9-Kafa Lambası

Akşam saatlerinde mutlaka bir ışığa ihtiyacınız olacak. Bu sebeple yanınıza bir lamba alabilirsiniz.

10-Temizlik Malzemeleri

Hijyen açısından temizliği sağlamak adına yanınıza mutlaka temizlik malzemesi almalısınız.

Bir Cevap Yaz

Ankara Kamp Kafası Hakkında

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *